dissabte, 3 d’octubre del 2015

CELLER DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DEL PLA DE SANTA MARIA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Ens explica la ‘Generalitat de Barcelona’ que l’arquitecte encarregat d’aixecar l’edifici del Celler del Pla de Cabra – avui Pla de Santa Maria – s’anomenava C. Duren , sense cognom matern, ni cap referència a la data i lloc de naixement i traspàs, ens agradarà rebre informació relativa a aquests extrems a l’email coneixercatalunya@gmail.com
http://www.vegueries.com/asp/rutasVCAT.asp?Id=2&V=Camp%20de%20Tarragona


La descripció tècnica ens explica que la Cooperativa Agrícola és una edificació aïllada que es troba al peu de l’antiga carretera que unia El Pla de Santa Maria amb Valls, està datada l’any 1917 . És un conjunt de grans dimensions format per una nau de planta rectangular en la qual es troben els dipòsits del vi, i per una petita nau construïda en la part posterior del rectangle, on es troben les premses. La nau principal es cobreix amb grans encavallades de fusta, damunt les quals reposa la coberta de teula a dues vessants seguint l'eix longitudinal de l'edifici. La seva façana és simètrica. Hi ha dues portes d'arc de mig punt resseguides de maó vist, material que s'utilitza també en la decoració de les 12 obertures superiors, i en els 4 elements ornamentals que sobresurten de la teulada. Unes petites peces de ceràmica i el nom de la cooperativa completen la composició. La nau petita té semblants característiques que la nau principal.

Em costa molt creure que amb aquests vímets aconseguim fer un cistell.

El Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em feia arribar un e-mail en el que em diu ; diria que fa referència a l'arquitecte Claudi Duran i Ventosa (Barcelona, 1864-1925) que ja havia construït el de l'Alió (1911 amb posterior ampliació d'en Martinell el 1917) i va ser un dels introductors de l'ús del formigó (tenia una empresa juntament amb el futur president Francesc Macià i Llussà (Vilanova i la Geltrú, 21 de setembre de 1859[1] – Barcelona, 25 de desembre del 1933.