dimarts, 16 de febrer del 2016

ERMITA DE SANT CRISTÒFOL, NOSTRA SENYORA DE MONTSERRAT I SANT ROC DEL PERELLÓ. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA

Llegia que l’any 1885 es començà la construcció d’una ermita votiva per complir la prometença que se li havia fet a Sant Roc si lliurava als perellonencs d’una gran epidèmia de còlera que es va presentar el mateix any. Passada l’epidèmia aquesta ermita no es va arribar a acabar.

L’any 1976 amb la col•laboració de tots els perellonencs, s’acabà finalment l’ermita, que està però, dedicada a Sant Cristòfol (patró dels conductors), a la Mare de Déu de Montserrat (patrona de Catalunya) i a Sant Roc.



La descripció ens diu ; església de planta circular. La planta ve donada per sis contraforts que serveixen d'estructura per formar aquest cercle. A la part central superior de la façana es troba una peça triangular, a mode d'espadanya.

A la part superior de la porta principal, hi ha un voladís, i als costats de la porta hi ha gelosies d'obra que serveixen de finestres.

No trobava cap dada de l'autor del projecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Els Perellonencs trigaven 19 anys en donar compliment al vot de poble, Sant Roc però, assumia la seva part del compromís des del primer dia.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com