dimecres, 26 de febrer del 2020

ESCULTURA DE FRANCESC D’ASSÍS VIDAL I BARRAQUER A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE CAMBRILS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA.

Retratava la escultura del que fou Arquebisbe de Tarragona i Cardenal de l’església catòlica romana, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), situada a la Plaça de l’Església de Santa Maria de Cambrils.


Les seves despulles no retornaven fins que ‘formalment’ es va acabar la dictadura, com les de tants i tants altres CATALANS EXCEPCIONALS que morien a l’exili. https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/francesc-d%E2%80%99assis-vidal-i-barraquer-in-memoriam/

Les autoritats de la seva Vila natal de l’època franquista, no tenien cap interès en honrar la seva memòria, i l’adveniment de la ‘democraciola’ els va quasi obligar a fer-ho. Cambrils sense la figura de Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, i de la seva nissaga, seria de ben segur un lloc molt diferent.

L’autor de l’escultura va ser Ramon Ferran i Pagès (Reus, 14 d'agost de 1927 - 2 de gener de 2015), al que dedicarem també un CATALANS EXCEPCIONALS des del Diari de Castellar del Vallès.


Tenia ocasió d’explicar a una turista catalana, de Sant Feliu de Codines – alguns detalls de l’existència de Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, que alhora que a ell, honoren a TOTS els catalans.

Cambrils és un indret que mereix i demana una visita pausada, poseu-vos-ho a l’agenda per aquest any 2020