divendres, 17 de juliol del 2020

ESGLÉSIA DE SANT PERE APÒSTOL. NUCLI DEL PORT. CAMBRILS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

Tornava a Cambrils malgrat la Covid. 19 per fer costat als amics del grup Les Palmeres que el dimarts 14.07.2020, feien la primera ballada d’estiu, en aquesta ocasió al Parc del Pinaret, situat dalt al nucli més antic de Cambrils, a tocar quasi de la Nova Estació ferroviària.


Trobava oberta l’Església de Sant Pere Apòstol , i aprofitava per a retratar el interior, i publicar-hi al http://coneixercatalunya.blogspot.com/


L'edifici s’aixecava per l’arquitecte , Francesc Monravá Soler, ( Tarragona, 25.IX.1888 + 15.II.1968), desprès de la victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, en la que comptaven amb la vergonyosa col·laboració de la Jerarquia Nacionalcatòlica, amb l’excepció honrosíssima d’un fill de Cambrils, el Venerable Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), Arquebisbe de Tarragona i Cardenal de l’església catòlica romana-
https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/francesc-d%E2%80%99assis-vidal-i-barraquer-in-memoriam/

El veí de Cambrils, Sr. Jordi Font va trobar els plànols originals de la construcció de l'església, dissenyat per l'arquitecte diocesà Sr. Francesc Monravà Soler, de Tarragona. Fins que no s'han trobat els plànols originals es creia que la torre del campanar estava previst fer-la a un dels costats de l'edifici i separada de la construcció central.

Malgrat la inauguració ‘formal’ que es faria per exaltar l’obra del sàtrapa, s'hi treballava encara l'any 1960.



El 16 de març de 2008 s'inaugurà el campanar, la construcció del qual s'havia iniciat l'anterior setembre. De base quadrada, fa 33 metres d'alçada i té un rellotge a cadascun dels costats. Està coronat amb una estructura metàl·lica amb quatre campanes, anomenades Petra, Jordina, Carme i Camí. A la part frontal hi ha una escultura de Sant Pere, obra de l'escultor Ramon Ferran i Pagès (Reus, 14 d'agost de 1927 - 2 de gener de 2015)

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE que els catalans sortim de casa i visitem ,Cambrils, el Camp jussà de Tarragona ,...., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho però, amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !