dijous, 12 de juliol del 2012

MÓN SANT BENET. REFLEXIONS DES DE L’HORT D’APRENDRE

No teníem ocasió visitar el Tomàs Irigaray Lopez, la Carmen Toledo Cañadas, la Maria Jesús Lorente Ruiz, i l’Antonio Mora Vergés, l’espai del pomàrium, situat a l’altre cantó del canal on hi ha la zona de cultiu de les pomeres i pereres, ens expliquen però que hi ha representades un gran nombre de varietats d’aquestes espècies.

L’any 999 l’establiment va patir – és una forma d’explicar-ho - l’atac de les tropes d’Almansor. Els àrabs ens portaven en aquella època totes les ‘novetats’ que el món havia aconseguit. En tot cas des d’una perspectiva culinària, la seva presència ampliava quasi il•limitadament, les més que minses opcions que fins aleshores ‘gaudien els cristians’.






Ens alegràvem molt especialment de saber que aquest projecte dels Horts de Sant Benet que vol fomentar la producció de proximitat, revalorar la feina del camp i ensenyar a menjar millor; tingui alhora la ‘sensibilitat social’ de vincular el desenvolupament d’aquest projecte, una entitat de referència en aquest ‘món social’ com AMPANS.

L’associació AMPANS és una entitat d’àmbit comarcal, sense finalitat de lucre, que des de l’any 1965 es dedica a l’atenció integral de les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca del Bages. Té com a missió fonamental aconseguir una millor qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i ho aconsegueix amb serveis assistencials (centre ocupacional, residències, escoles, llars residencials o esplai), però també proporcionant serveis a les empreses a través dels quals donen feina a persones amb discapacitat. Alguns d’aquests serveis són de l’àmbit de la jardineria i el conreu de plantes.

Seguim les petjades d’AMPANS, i ens alegràvem de la presentació que feia el dilluns 2 de juliol a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, davant d’una destacada representació de restauradors i entitats de la comarca, dels dos vins negres amb denominació d’origen Pla de Bages que produeix l’entitat, a les vinyes d’Urpina, ubicades a la finca de Sant Salvador de Guardiola.


Les persones som – en el millor dels casos – una de les baules d’aquesta cadena que coneixem com ‘vida social’.

Reconforta trobar-se enllaçat amb ‘baules’ com Món Sant Benet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada