A l'interior es conserva la decoració neoclàssica formada per pilastres adossades amb capitells jònics daurats, voltes i motllures diverses. Tenia altars dedicats a la Mare de Déu de Montserrat i altres veneracions.
Rebia des de l'arxiu Gavin, una fotografia datada el 2-II-1985 en la que s'aprecia que la Capella estava equipada perquè es duguessin a terme celebracions litúrgiques.
En la fotografia feta des del vidre polsós de la finestra, podem veure que no hi ha bancs, i la nau amb excepció de la figura de Sant Antoni està buida.
No s'escapa a ningú que la pràctica religiosa queia escandalosament quan el poble tenia la percepció que el feixisme s'havia acabat, tampoc que des de determinades opcions polítiques això s'ha traduït en un arraconament - en el millor dels casos - d'aquest Patrimoni Històric, que ha propiciat ensems el seu desconeixement per a moltes persones.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com
Que Sant Antoni de Pàdua dit també Sant Antoni de la Sitja, elevi a l’Altíssim la pregaria dels , amazis, illencs, gitanos, aragonesos, asturians , valencians, bascos, aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits , saharauis ... , i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.
Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia, aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada