Retratava el Santuari de la Mare de Déu de la Pietat a Igualada, la descripció tècnica ens diu ; edifici d'una sola nau encara que els buits entre els altars laterals li donen un aspecte de tres naus, està situada a l'extrem dret de l'escola Pía i adossada a ella. Això fa que la façana realitzada paral•lelament (1908) segueixi el mateix esquema que el de l'edifici principal. Està estructurada en tres bandes delimitades per pilastres de falsa pedra coronades amb capitells que recorden l'estil neoclàssic. En la part central, la porta d'entrada d'arc apuntat. Es una falsa façana que s'aixeca per damunt de la teulada i en el centre hi ha un campanar d'espadanya.
L'edifici de l'escola i el de l'església tenen una façana unitària que dóna a la plaça, projectada per Pau Riera i Galtés, mestre d'obres català l'any 1908.
De l’ edifici neoclàssic d'una sola nau, situat a l'extrem del conjunt, destaca especialment el cambril de la Mare de Déu de la Pietat, restaurat per Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973) els anys 1940-47. Són molt interessants les pintures, obra de Joan Torras i Viver ( Sant Feliu de Llobregat, 1929 ) de 1959. La imatge la Mare de Déu, co-patrona d'Igualada, és una talla gòtica d'alabastre, del segle XV.
Us deixo un enllaç amb dades relatives a la història d’aquest santuari marià :
http://www.sagradafamiliaigualada.org/empresa.php?id_categoria=144&arbol_categorias=arbol_empresa
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada