El santuari del Roser està situat a la carretera de Vilallonga al Rourell, arran del cementiri municipal de Vilallonga. L'edifici és d'estil gòtic popular, com es pot observar a l'interior i en unes petites arcuacions que guarneixen la part alta de la façana, sota de la cornisa. En aquest mur destaca la porta d'entrada, d'arc una mica peraltat i format per grans dovelles.
L’edifici de planta rectangular, consta d'una nau amb capelles i cambril a la capçalera. El cor és elevat i està situat als peus, damunt de bigues policromades de caire popular acabades en caps. La nau és coberta per un embigat de fusta, disposat a dues aigües i amb elements ornamentals.
El conjunt és completat per diverses dependències adossades, així com per un gran pati davant del santuari , el qual disposa d'un pou cobert per una cupuleta de ceràmica de Manises.
L'edifici ha sofert diverses transformacions al llarg dels segles. En l'actualitat s'està restaurant i s'ha recuperat bona part de les pintures del presbiteri probablement del segle XVI, així com les decoracions de la capella del Sant Crist, del cambril i de les bigues de fusta, totes pintades amb sanefes i figures geomètriques.
Fotografia del interior de 1985. Teresa Sánchez.
Aprofitant la tanca del cementiri es pot admirar un seguit de murals on es pot llegir la lletania "Regina angelorum" de les "Lletanies lauretanes".
Us deixo un enllaç als Goigs de la Mare de Déu del Roser de Vilallonga del Camp : http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2012/10/goigs-la-mare-de-deu-del-roser.html
Alhora que davalla la pràctica religiosa, ho fa la ‘cultura religiosa’ i tots plegats som una mica més ignorants malgrat l’abús que fem de les mal dites ‘noves tecnologies’. Recordar que la ‘millor màquina’ és el cervell humà, és una tautologia, oi?.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Us recordem que fem recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, aquest any en fa 41 que moria el sàtrapa, i dissortadament els que se’n poden recordar comencen a tenir una ‘edat’. Vilallonga del Camp tenia escola abans de la dictadura franquista?.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada