Llegia una descripció que compateixen patrimoni Gencat i el Mapa de Recursos Culturals de la Diputació; l'església parroquial d'Almoster, advocada a l’Arcàngel Sant Miquel, fou sufragània de la Prioral de Sant Pere de Reus des dels seus principis.
El 16 d'abril de 1560, el prior Rull, per manament de l'arquebisbe Gaspar Cervantes de Gaeta (Trujillo, ca. 1511n. 1 – Tarragona, 17 de octubre de 1575), va fer posar-hi una pica baptismal.
Els escassos restes de l'antiga església són a la part alta del poble, a la casa Aimamí i voreres.
El nou edifici data de 1704, i no hi ha cap dada del seu tracista i/o mestre d’obres. Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com
En els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de l II República, va perdre gran part del seu patrimoni, entre altres l'altar de Sant Pere, obra de Lluís Bonifaç i Sastre: (Barcelona, 1683 - Valls, 1765), es conserva un relleu barroc dedicat a Sant Isidre Llaurador.
Cap dada de l’autor de la figura de l’Arcàngel Sant Miquel que adorna la façana.
A Catalunya no ens calen els ‘enemics exteriors ‘, amb els ‘amics maldestres’ anem sobrats, oi?.
Li encarregava al sant titular que trasllades a l’Altíssim la meva pregaria – que comparteixen molts catalans i catalanes- Senyor; allibera el teu poble !
https://lateiera.wordpress.com/2015/03/29/de-la-memoria-a-la-historia-les-cases-dalmoster/
M’explicaven que hi havia escola abans de la dictadura franquista, com imagino que també a Castellvell i a la Selva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada