dimecres, 4 de desembre del 2019

SANT MIQUEL D’OLÓ IS NOT A DREAM. SANTA MARIA D'OLÓ. EL MOIANÈS.

Avui, 4 de desembre de 2019, festivitat de Santa Bàrbara plovia molt a Sant Miquel d’Oló, mentre em mirava els camps sota del paraigües, pensava en com estava tot plegat l’any 2010 https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/02/sant-miquel-dolo-casa-i-ermita-labando.html



i, a l’any 2014, quan malgrat la feina feta semblava que tants esforços no tindrien cap ‘premi’ http://relatsencatala.cat/relat/la-vaqueria-de-larcangel-sant-miquel-dolo/1048661

L’any 2015 però, els canvis ja començaven a fer més que notables http://coneixercatalunya.blogspot.com/2015/04/la-resurreccio-de-sant-miquel-dolo.html

Els tècnics responsables de les obres de rehabilitació són en Toni Codina Jané i en Joan Prat Aguilar, del despatx Codina Prat Valls i Arquitectes Associats, SLP, de Granollers.

I, l’any 2017 ja afirmaven que Sant Miquel d’Olo tornava a reverdir, en el seu significat de ‘tornar a prendre força de joventut; retornar vigorosament’ http://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/10/sant-miquel-dolo-torna-reverdir-santa.html

Avui, visitàvem el Celler de Sant Miquel d’Oló, hem emprat alguns adjectius en aquests anys, “resurrecció” , “reverdir”, i podríem afegir-ne alguns més – cosa que us estalviaré -; vaig conèixer a l’Oriol Garriga Solsona, als inicis d’aquesta història, i em va impressionar la seva decisió de recuperar la vinya en aquestes terres – aleshores de la comarca del Bages, que havia estat fins a l’arribada de la fil·loxera la primera comarca en producció vitivinícola de Catalunya - , li desitjava tota la sort del món, tant en la tasca de recuperació de la vinya, com en la de reconstrucció de l’església i la casa de Sant Miquel d’Oló.

https://dopladebages.com/santmiqueldolo/

El projecte ja ha aconseguit algunes de les fites proposades:
http://onabages.cat/21638/entrevista-a-oriol-garriga-impulsor-del-celler-sant-miquel-dolo

Malgrat el dia rúfol – res que no pugues contenir un paraigües – fèiem un tomb per la propietat, el celler, l’Església,..., ens explicava l’Oriol Garriga Solsona, que estaven treballant per incloure el celler en els destins d’enoturisme, per presentar pel Nadal de l’any 2020 un espumós fet amb un mètode ancestral, .....,





I, abans d’acomiadar-nos ens proveíem d’algunes de les referencies del Celler de Sant Esteve d’Oló, l’Escletxa i l’Entre Mans i el Sotabosc, que esperem compartir aquest Nadal, amb la família.

Preneu-ne bona nota Mas de Sant Miquel s/n · Santa Maria d’Oló 08273 · Moianès (Barcelona) · 637 05 10 78 · info@cellersantmiqueldolo.com · www.cellersantmiqueldolo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada