Santa Maria de Bellver , -‘ Pulcro videre’ , és a dir de “bell veure” o “bella vista” ‘ , consagrada el 1152 pel bisbe de Barcelona, Guillem de Torroja, que sis-cents anys després seria enderrocada per erigir l’actual edifici. és un exemple – si us en calien -.
Aquesta església , caracteritzada per l’impol•lut blanc de la seva façana, perfectament integrat amb les cases que engloben la plaça central d’aquest nucli de Font-Rubí, no estava destinada a fins parroquials, amb el pas del temps però, es va anar consolidant fins a substituir la obsoleta parròquia de Sant Vicenç de Morrocurt, capella del segle XI situada prop del nucli habitat de Santa Maria de Bellver.
Destaca per la barreja entre l’estil neoclàssic i el barroc ; es caracteritza per la singular portalada i pel cloquer que s’erigeix imponent en un dels laterals de la façana. Aquesta imposa pels dos elements més rellevants; d’una banda la porta d’entrada eminentment neoclàssica, sostinguda per un arc escarser flanquejat amb una pilastra esculpida a cada costat, i presidit per una petita reproducció de la Mare de Déu de Montserrat, i d’altra banda les formes ondulants del capcer, que cedeix la major importància de la façana a l’òcul central. També cal esmentar, el campanar de planta quadrada a la part inferior, que es converteix en planta octogonal a la superior, i que es veu coronat per un pinacle cònic al capdamunt. Just prèviament al pinacle, quatre finestrals d’arc de mig punt alberguen les campanes que repiquen les hores d’aquest nucli font-rubinenc.
Al costat dret, també de blanc immaculat, el cementiri parroquial.
© Antonio Mora Vergés
Ah!, podeu votar aquestà crònica premem aquest enllaç : http://www.premisblocs.cat/bloc/395#
Aprofito per demanar-vos que feu un article sobre Sant Pere de Ribes, al Garraf.
ResponEliminaSalut
www.ribesonline.net
Aprofito per demanar-vos que feu un article sobre Sant Pere de Ribes, al Garraf.
ResponEliminaSalut
www.ribesonline.net