dimarts, 28 d’abril del 2015

SANT JOAN BAPTISTA DE CASTELLAR DE LA RIBERA. SOLSONÈS. LLEIDA. CATALUNYA

Visitàvem el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 + Castellar del Vallès, 6 de maig de 2019 )  i l’Antonio Mora Vergés ( L'argentera, el Camp jussà de Tarragona, 1 de gener de 1951 ) , l'església de Sant Joan de Castellar de la Ribera, mal dita, de Ginestar, segons ens insistien els veïns que en tenen cura, que treballaven ja en la propera Festa de Sant Joan.


El Tomàs Irigaray Lopez, i la Carmen Toledo Cañadas, havien visitat aquest indret l’any 2012, i per descomptat us recomano les fotografies que acompanyaven el seu post.


Nosaltres podíem però accedir a l’interior, que es troba en molt bon estat.




La fèiem petar en acabar la ‘feina’ , i es donava la feliç coincidència que tots plegats teníem ascendència tarragonina, de Vimbodi-Poblet en el seu cas, i de l’Argentera en el meu. Sens feien quasi les 13,00 , i declinàvem – a contra cor – la invitació a dinar a casa seva, al Molí de Querol. Ens quedaven coses a veure, i havien esmerçat a Sant Joan de Castellar de la Ribera, més temps del que tenia previst.

Ens aconsellaven anar a Cal Ton ‘Parador les Amèriques’ d’Ogern, i l’encertaven de ple, tant que també nosaltres us reiterem el suggeriment.

Farem seguir aquesta crònica a info@molidequerol.com amb el prec al Valentí, de fer-ne arribar una còpia, als amics que ens atenien a Sant Joan de Castellar de la Ribera, i també el nostre agraïment.

Ah!, i el millors desitjos per aquest Sant Joan 2024.

 Que  Sant Joan Baptista  i    Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.