dilluns, 13 de maig del 2019

MAS LA TORRE D'EN LLUNES. VEINAT DE L’HOSTAL DEL SOL. PLA DE LES COROMINOTES. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA.

Trobava una fotografia a l’Estudi de la Masia Catalana “ La Torre d'en Llunes, a Olot”, datada entre 1890 i 1936, feta per ‘desconegut’ – aquest personatge, vindria a ser com el ‘Superman’ de Catalunya, se li poden atribuir bona part dels edificis públics i privats, i pel que sembla també una part important d’aquest Fons de l’Estudi de la Masia Catalana’.


http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/5075/rec/22

Patrimoni Gencat ens diu ; http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=10381

Casal al pla de les Corominotes, a la part baixa de la serra de Sant Miquel del Mont. De planta rectangular destaca la seva torre de quatre plantes i sotacoberta.


Obertures en planta baixa algunes amb arcs rebaixats. Finestres balconeres a la planta primera i petites finestres a la planta segona. A l'angle de migdia -llevant s'hi bastí una galeria coberta, amb obertures a les dues façanes emmarcades amb motllures.


A l'interior del mas, es conserva l'oratori particular dedicat a la Puríssima Concepció. L'altar, amb sagrari, és de forma barroca, amb moltes línies corbes i elements vegetals estilitzats. 






Per als catalans, la conservació i la correcta documentació del patrimoni històric és un imperatiu ètic.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.


Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.


Catalunya des de l’inici de la pandèmia declara  20.760. víctimes de la Covid.19

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/


La Comunidad Autònoma de Madrid – que no actualitza regularment les dades -   declara 22.568.  víctimes de la Covid.19


https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210303_cam_covid19.pdf


Aquí i allà, les xifres son esfereïdores, i fins al moment present, ningú assumeix responsabilitats per aquest  "laissez faire, laissez passer" que comporta a nivell del REINO DE ESPAÑA una mortaldat estimada de quasi 175.000 persones.


Les previsions de l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) situen la caiguda de l’estaca l’any 2029, esperem  reduir aquest termini, i que puguem tornar en viure amb salut, amb llibertat i en democràcia.