dissabte, 10 de juliol del 2021

JOAQUIM MANICH COMERMA VA SER L'AUTOR DE LES ESCOLES I ELS EDIFICIS DE LA PLAÇA MAJOR DE SENTMENAT.

 Havia penjat una fotografia al face de No ets de Sentmenat si ... , en el que demanava:
Teniu dades de la Primera escola edificada desprès de l’any 1939 ?


Qui en va ser l’autor?


Fins quan va exercir com escola ?


El Pere Mas Pascual, em deia; les escoles Nacionals es van inaugurar l'any 1947,  va ser el primer edifici que es va acabar del conjunt de les obres que es van fer al pla de la Colomina.
El gener de l'any 1952 coincidint amb la data de l'entrada de les tropes nacionals a Sentmenat, es va fer la inauguració de la plaça de la Vila, l'ajuntament i tots els habitatges protegits que existeixen encara a hores d'ara al voltant de la plaça.


Ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com  de l’autor tant de l’edifici que havia  acollit  l’escola, com de la plaça de la Vila, l'ajuntament i tots els habitatges protegits.


El Lluis Solà Marti, em deixava un comentari al facebook de “ No et deSentmenat si ....” en relació a l’autor de l’edifici de les escoles publiques i de la resta d’edificis de la Plaça Major de Sentmenat.

 

L'arquitecte va ser Joaquim Manich i Comerma (1882 - 1976) guanyador del concurs per l'edificació que es va fer el 1944, i  el constructor va ser Jaume Mañosa Boadella amb un pressupost per les escoles i les cases dels mestres de 487.000 pessetes i de tot el conjunt de 3.123.700 pessetes.