dimarts, 28 de gener del 2020

LA CASETA DE LA PISCINA A LA FINCA SITUADA ENTRE LA TORRE AMAT I LA CASA NARCISA, AVUI CASA BIANCA. CARDEDEU. VALLÈS ORIENTAL.

Havíem dedicat un post a la Torre Amat :
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/07/la-torre-amat-de-cardedeu.html

També, també a la Villa Narcisa:
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2013/05/villa-narcisa-cardedeu.html


La primera diríem que és bàsicament correcta, la segona però, ha estat objecte d’una reforma en la que intervenia també l’actual propietari, Damián Sánchez Carrillo

Arquitecte, Pep Ramon Amengual, decorador interiorista Damián Sánchez Carrillo

https://www.archilovers.com/projects/61673/reforma-de-una-vivienda-catalogada.html


https://www.lanacion.com.ar/lifestyle/una-casona-de-epoca-en-contraste-con-su-deco-contemporanea-nid1846002

En ocasió de fer una visita a la casa d’un dels veïns de la parcel·la situada entre ambdós edificis senyorials retratava un petitíssim edifici que m’explicaven que exercia com ‘caseta de la piscina’, i que era l’única resta de l’edificació senyorial que s’aixecava en aquest indret.


No sabíem explicar-me el motiu pel qual s’enderrocava la casa – atès el preu de la vivenda a Cardedeu és fàcil de deduir-, i dissortadament no trobava cap informació, ni cap imatge. Us deixo el prec de fer-nos arribar una cosa i l’altra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No posaria la mà al foc - en calen, i cada vegada més les dues – però us deixo una pregunta, us sembla que podria ser obra de Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937)?.

Per descomptat ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com