dijous, 9 de gener del 2020

SANTUARI DE LORETO. TARRAGONA

El Pere Albert Carreño retratava el singularíssim edifici del Santuari de Nostra Senyora de Loreto, al terme de Tarragona.




Juan Bautista Zaragoza Albi (Tarragona, 27.IX.1912 – 23.VIII.2006)
va ser l’autor de l’edifici del Santuari de Nostra Senyora de Loreto ; el pare Mario Buonnano, responsable de la comunidad de los Padres Rogacionistas, recordava que l’any 1954 es va adquirir el terreny on havia estat l’ermita, tret a subhasta, i va ser adjudicada al doctor Josep Adserà Martorell [ Tarragona, 1923 - 2005 ], President del Centre de Graduats , que la va cedir a favor de l’Arquebisbat.

El projecte de l’ermita va ser realitzat per l’arquitecte Juan Bautista Zaragoza Albi (Tarragona, 27.IX.1912 – 23.VIII.2006)

Atès que al REINO DE ESPAÑA – aleshores gestionat pel dictador Francisco Franco Bahamonde (Ferrol, 4 de desembre de 1892-Madrid, 20 de novembre de 1975) la Verge de Loreto és la patrona de l’aviació, l’edifici simula un hangar i la torre un far de guia per avions.

«Quan l’any 1957 es va posar la primera pedra, l’arquebisbe Josep Pont i Gol (Bellpuig, Urgell, 9 d'abril de 1907 - Solsona, 4 d'octubre de 1995) va declarar l’església com a santuari».

Pensem que les advocacions religioses NO s’haurien relacionar amb activitats que NO TENEN l’acompliment del missatge evangèlic entre els seus fins.

Hi ha una bona part de fidels catòlics que insisteixen en que associar als Àngels, i fins a la mateixa Mare de Déu, com a ‘protectora’ d’aquells que colpegen, fereixen, maltracten, injurien als seus conciutadans, és una blasfèmia que reclama l’immediat càstig de Déu,

L’Església catòlica Universal – no lògicament la jerarquia nacionalcatòlica – ja triguen en reivindicar aquesta ‘higiènica’ separació entre la repressió i determinades advocacions religioses.