dijous, 25 de juny del 2020

AQÜEDUCTE DEL MAS D'EN VALL. RIUDECOLS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

Llegia que fou construït possiblement durant el segle XVIII per a bastir d'aigua al mas d'en Vall i al d'en Pere del Mas.

Patrimoni Gencat ens el descriu així ; Aqüeducte d'uns 100 metres de llarg sostingut per tretze arcades de mig punt, d'uns 3 metres de llum i fetes amb dovelles de rajoles de terracuita. On comença l'aqüeducte hi ha una bassa o dipòsit que rebia l'aigua d'un brollador. Aquesta aigua arribava a dues grans masies, amb canalitzacions de cairons.


Aqüeducte d'uns 100 metres de llarg sostingut per tretze arcades de mig punt, d'uns 3 metres de llum i fetes amb dovelles de rajoles de terracuita. On comença l'aqüeducte hi ha una bassa o dipòsit que rebia l'aigua d'un brollador. Aquesta aigua arribava a dues grans masies, amb canalitzacions de cairons.
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=9657

Els aborígens – com a regla general, ja sabeu que sempre hui ha almenys una excepció – acostumen a menystenir allò que veuen – o poden veure - tots els dies :

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2017/01/antigues-escoles-de-riudecols-el-camp.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2020/05/esglesia-de-la-concepcio-de-la-mare-de.html

http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2015/05/escoles-velles-de-les-irles-riudecols.html


http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2015/05/sant-pere-de-riudecols-camp-jussa-de.html

http://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-capella-de-sant-venerand-riudecols-el-camp-jussa-tarragona/1067539


https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/arbres-monumentals-de-catalunya-que-no-tenen-encara-cap-reconeixement-oficial-el-pi-de-la-vivina-riudecols-el-camp-jussa-de-tarragona/

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Baix_Camp#Riudecols
......
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2020/06/santuari-de-la-mare-de-deu-de.html?fbclid=IwAR2JRFkMKj5IkgiXbcSQyKWkdzTBuKqfaIUH9czpRSURFlW1nvGo7JXwrQo

Aprofiteu per visitar-lo ara que us deixen sortir del vostre municipi, ningú sap quan durarà aquest impàs. Guardeu SEMPRE la distància de seguretat, porteu mascareta, i eviteu feu-vos mal, la sanitat pública està a la U.V.I.

Compadiu-vos dels que ens han AMAGAT – i ens AMAGUEN – les dades de les persones que han traspassat víctimes de la Covid. 19

Déu els passarà comptes.