dimecres, 27 d’octubre del 2021

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE CELLERS. CASTELL DE MUR. PALLARS JUSSÀ. LA VEGUERIA “ IN PECTORE “ QUE SI DÉU NO HI POSA REMEI MAI SERÀ UNA REALITAT.

 Fem recerca dels edificis que havien donat aixopluc a la tasca educativa abans i en molts casos durant la dictadura.


Pensem que formen part de la  memòria històrica de les persones que van néixer i viure en aquests nuclis, i que de totes, totes, cal donar-los a conèixer.


El sostre demogràfic del pobles que integren avui Castell de Mur, s’assolia al cens de 1857 amb 1173 ànimes, es tancava l’any 2020 amb 173 veïns de dret – que potser no hi viuen tot l’any - , 29 dels quals corresponen a Cellers.




Aquesta brutal caiguda  demogràfica, accentuava amb la victòria dels sediciosos feixistes, que promovien el que avui és coneix com “ la Catalunya buida”, i  la ESPAÑA VACIA.

 

Només la independència podria permetre revertir aquesta pèrdua exponencial, que costa de trobar fins en indrets que han patit desastres nuclears.


Ajudeu-nos en la nostra recerca dels edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista,  el que no fem els catalans – els que viuen i  treballen a Catalunya- , no es farà.


Esperem les vostres aportacions, imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com , Catalunya us ho agrairà