dijous, 25 de desembre del 2008

COQUES DE PERAFITA. IN DUBIO PEL LECTOR.




Fèiem el Feliu Añaños i Masllovet, l’Antoni Uriz, i l’Antonio Mora Vergès, una travessa per pistes forestals des de Perafita fins a Sant Martí d’Albars. Trobareu la crònica a internet en les pàgines : http://www.valldelcorb.info/blogs/coneixercatalunya , http://coneixercatalunya.blogspot.com/ , i www.relatsencatala.com

Feia esment, obiter dicta, de les famoses coques de Perafita, quina paternitat adjudicava al forn Franquesa, que les ha fet presents en tots els mercats i fires de Catalunya.

Un amable lector, en relació a aquesta afirmació meva, em deixa un comentari al blog coneixercatalunya.blogspot.com, en el que diu :

Primer de tot felicitats pel bloc!
I en segon cas, voldria rectificar un trist error. Les llegendàries coques de Perafita, no són originàries del forn Franquesa, sinó d'un altre forn anomenat Cal Cabalé, situat dins el casc antic del poble i actualment encara en funcionament. Tot hi les seves petites dimensions i la poca publicitat que aquest en fa, aquest establiment, centenari, fou l'autèntic impulsor de la Coca de Perafita, similar a la "còpia" que n'ha fet el forn franquesa i que aquest ha donat a conèixer arreu de Catalunya. És un error, però desgraciadament, tothom qui parla d'aquesta coca la relaciona amb Cal Franquesa.

Salutacions!

Tenim més feina a fer pel Lluçanès, i assumeixo des d’ara el compromís de comprovar in situ la realitat d’aquest explicació que em fa arribar el lector.

Com sempre, us mantindrem informats de les nostres perquisicions.

© Antonio Mora Vergés