dijous, 9 de gener del 2014

PRESÈNCIA DE JULI BATLLEVELL ARÚS A SANT CUGAT DEL VALLÈS. LES CASES ENRIC PI CABAÑAS

Estan situades quasi face to face del que resta hores d’ara del Celler Modernista, engolit quasi completament pels edificis que al caliu del tsunami de la ‘totxana’, feien créixer Sant Cugat dels 2120 veïns de l’any 1900, fins als 95.725 habitants en que es tancava l’any 2022.

Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928), aixecava l’any 1907, - en col·laboració del contractista (que no mestre d'obres) Enric Pi i Cabañas.  Natural de Sant Cugat del Vallès, del que ens agradarà saber la data de naixement  i traspàs  a l'email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com -   les dues cases bessones assenyalades de números 27 i 29 del carrer de Sant Medir , a Sant Cugat del Vallès.


Retratava la façana de la primera a la que aparentment la vida ha tractat millor que a la seva germana , en la que notòriament manca la barana de pedra de disseny típicament modernista del coronament.


A destacar els motius ornamentals de tipus floral que envolten les obertures, ens ambdós casos les portes estan presidides per sengles escuts amb les inicials del propietari.

Juli Batllevell  Arús i Enric Pi Cabañas, havien treballat a la Casa Antònia Burés és un bloc de pisos modernista situat al carrer d'Ausiàs Marc, 42-46 del barri de la Dreta de l'Eixample de Barcelona

1 comentari:

Postals i fotografies de Sant Cugat del Vallès ha dit...

Enric Pi era el mestre d'obres que les va edificar, no qui les va encarregar. Ja va col·laborar amb Juli Batllevell a la casa Antònia Burés del carrer Ausias March a Barcelona.