diumenge, 11 de gener del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT CUGAT. FORNELLS DE LA SELVA. EL GIRONÈS. CATALUNYA

El Josep Salvany Blanch visitava Fornells – aleshores si de la Selva – l’any 1922, la visió de l’església de Sant Cugat, més enllà del color és quasi idèntica, passats : la I Dictadura feixista, la de Primo de Rivera, el brevíssim lapsus de democràcia , llibertat i honestedat de la II República, la tragèdia de la sedició feixista encapçalada pel general Franco i recolzada per la jerarquia catòlica, que donarà lloc a la II Dictadura feixista, i aquest període de ‘Democraciola’, en el que s’ha assolit el súmmum de l’estultícia i la corrupció per part de les elits polítiques.



La descripció tècnica ens diu ; església d'una sola nau amb elements poc remarcables a l'interior, però molt interessants a l'edifici exterior. Destaca per la seva dimensió el campanar, esvelta torre octogonal de carreu acabada amb una agulla i tenint la base de planta quadrangular; en una de les cares presenta un rellotge de sol. En la seva part oposada hi ha una torre de vigia -garita volada-. El frontis és la part més important a nivell artístic.

És molt recomanable el restaurant ‘La Placeta’ , al número 5 del carrer d’aquest nom.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

És bo recordar que la comarca del Gironès és un concepció administrativa producte de la divisió territorial republicana del 1936, abans d’aquesta data, el Gironès no existia com a comarca i la ciutat de Girona era el punt de divisió administrativa entre la Selva i l'Empordà i de la ordenació territorial de 1985 en que es conforma la comarca del Pla de l'Estany.