dimecres, 22 d’agost del 2018

LLOTJA VELLA DEL PORT. BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) em feia arribar unes fotografies de la llotja vella del port de Blanes, quan encara s’hi duien a terme les subhastes del peix.



No trobava cap dada de l’autor d’aquest edifici que acollia la subhasta i magatzem del peix, i que fou construït a finals dels anys trenta i s'utilitzà fins els anys setanta, quan es va habilitar una altra llotja nova, també reformada als anys noranta.

Patrimoni Gencat ens diu ; edifici de planta rectangular i planta baixa adossat a d'altres instal·lacions del port. Té coberta a dues aigües i està dividit en dues parts. La primera eren i són magatzems i té grans finestres i portes amb arcades de mig punt molt rebaixades i emmarcades de rajol. La segona part és oberta a l'exterior i era l'espai de llotja.

Aquest lloc està format per cinc arcades pel costat ample i tres pel curt, totes rebaixades i separades per pilars fets de rajol que contrasten amb la resta de la construcció pintada de blanc. El sostre interior està fet a base de formigó en forma de bigues adaptades a la triangulació de la coberta. Sobre l'arcada central del costat curt existeix un òcul, també emmarcat de rajol, que dóna llum a l'interior de la llotja.

No hi ha cap dada tampoc al COAC de Girona :

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Blanes&page=6&pos=57

Habitualment aquests edificis que acollien serveis públics els dissenyava el mestre d’obres i/o arquitecte municipal. Ho preguntarem a l’Arxiu de Blanes.

A l’evangeli de Lluc 2:52 , llegim : Jesús creixia en edat i saviesa, i tenia el favor de Déu i dels homes. De Blanes dissortadament no podem afirmar el mateix, oi?.