dilluns, 27 d’agost del 2018

El PATRIMONI HISTÒRIC CATALOGAT DE SALOU I/O EL CONFLICTE ENTRE LA PROPIETAT PRIVADA I L’INTERÈS GENERAL

Entrava a la finca de número 26 del carrer Nord de Salou, per tal de retratar una torre de l’aigua amb característiques modernistes.

M’havia precedit – com és costum pel que fa als edificis modernistes – el Valentí Pons Toujouse, que defensa una possible atribució a l’arquitecte Domènec Sugrañes i Gras, també escrit Domènech Sugranyes, (Reus, 12 de desembre de 1878 - Barcelona, 9 d'agost de 1938), autor en aquesta zona almenys de :

Casa Bonet, a Salou (1918).
Torre Loperena, a Salou (1924)
Apartaments Sol i mar, a Salou (1925)
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/08/les-cases-del-passeig-jaume-i-de-salou.html
Casa Verd i Blau a Cambrils

http://vptmod.blogspot.com/2017/05/salou-diposit-daigua.html

Coincidia amb un veí que en llengua castellana em deia que l’obra està en una propietat privada, i m’anunciava que l’any que ve, entenc que es referia a l’any 2019, es faran obrers per barrar-hi l’accés.

Per aturar la seva agressivitat li oferia trucar al 112, i quan començava la marcació amb el meu mòbil , de forma nerviosa ho refusava la seva esposa.

Des del tontisme estan convençuts que els alemanys, francesos, italians, grecs, .., i per descomptat els catalans, parlem una llengua diferent a la castellana amb l’única intenció de mortificar-los.

Espero que Salou compti amb alguna Associació Cívica, que reivindiqui el dret de pas fins aquesta i altres edificacions d’interès, si cal fent un vial ad-hoc-. Altrament incloure un edifici en el Catàleg de Patrimoni quin sentit té?.
https://www.salou.cat/ca/la-nostra-ciutat/urbanisme-i-planejament/planejament/el-poum/poum-cataleg-de-bens-protegits.pdf


Catàleg de Bens Protegits , fitxa B-02, pàgina 92 i següents.

Encara que hi ha poca cosa a salvar pel que fa al patrimoni històric a Salou, ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de que almenys en aquest cas, el Consistori garanteix el dret públic de pas.