dissabte, 1 de setembre del 2018

CASA EDUARD RECASENS MERCADÉ. SALOU. TARRAGONÈS

Josep Simó i Bofarull ( Reus, El Camp jussà, 1889 —Reus, El Camp jussà, 1966 ) , aixecava l’edifici per encàrrec de Eduard Recasens i Mercadé (Barcelona 1884 - París 1940).


La descripció tècnica el descriu com un xalet elegant i auster de línies, de dues plantes i amb dos elements destacats: el porxo d'entrada amb columnes i la torre-mirador amb quatre finestres coronelles de tres arcs, tots dos amb terrassa superior i balustrada.


Josep Simó i Bofarull , va emprar el seu neoclassicisme ‘beaux arts’ característic, amb garlandes vegetals i frontons sobre les obertures.

Recorda vagament alguns xalets de la urbanització Terramar de Sitges, un dels projectes de ciutat-jardí més emblemàtics.

L'edifici s'arrenglera amb el xalets que s’han conservat , una minsa part dels que formaven el passeig Miramar, avui de Jaume I.

Es va restaurar el 1994 – ens agradarà tenir coneixement de les dades del tècnic que s’’encarregava del projecte - .Actualment és la seu del Patronat de Turisme de Salou.

No trobava ningú per a preguntar-li on era l’edifici que acollia les escoles públiques i/o privades abans de la dictadura franquista, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya @gmail.com

Recordem SEMPRE que Salou havia de ser NIÇA, i Espanya una REPÚBLICA. Els esdeveniments es torçaven, la República es tornava dictadura [Democràcia Orgànica], i Salou passava a ser un més dels recipients on col·locar la matèria ‘orgànica’.

https://www.salou.cat/ca/la-nostra-ciutat/urbanisme-i-planejament/planejament/el-poum/poum-cataleg-de-bens-protegits.pdf
http://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/salou/xalet-recasens-o-torremar