dilluns, 29 de juliol de 2019

SANTA MAGDALENA DEL MONT. SANT PRIVAT. VALL D'EN BAS. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Un fotògraf anònim retratava entre 1890 i 1936 l'ermita de Santa Magdalena del Mont, per l'Estudi de la Masia Catalana- això del "fotògraf anònim" tractant-se d'un fonsfotogràfic català, no s'hi escau gens, oi. ?.

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/5926/rec/15

En el passat l'església estava advocada a Sant Corneli,i va tenir el rang de Priorat, amb canonges regulars de l'orde de Sant Agustí.
Les primeres notícies documentades daten de l'any 998.

L'església es va modificar el segle XVIII, conserva però, l'absis i la volta semicircular de la seva primitiva estructura romànica.


Al costat de l'ermita hi trobem el refugi Emili Triadú, que havia estat una antiga masoveria. Per a utilitzar-lo cal posar-se en contacte amb l'ajuntament.https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/19846/refugi/santa/magdalena/mont/sota/puigsacalm/ja/te/nou/foc/terra

En aquestes alçades, tens la sensació que les accions vils dutes a terme contra Catalunya i els catalans, no s'han produït mai.

Per intermediació de Santa Magdalena, fèiem arribar a l'Altíssim, la nostra sempiterna pregaria, Senyor; allibera el teu poble!!!