dilluns, 29 de juliol del 2019

SANTA MAGDALENA DEL MONT. SANT PRIVAT. VALL D'EN BAS. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Un fotògraf anònim retratava entre 1890 i 1936 l'ermita de Santa Magdalena del Mont, per l'Estudi de la Masia Catalana- això del "fotògraf anònim" tractant-se d'un fons fotogràfic català, no s'hi escau gens, oi. ?.

El  Francesc Grabolosa Roura publica una fotografia, sense esmentar la seva procedència, ni l’època en que es va fer, intuïm que és anterior a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República. Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com





En el passat l'església estava advocada a Sant Corneli,i va tenir el rang de Priorat, amb canonges regulars de l'orde de Sant Agustí.
Les primeres notícies documentades daten de l'any 998.


Al costat de l'ermita hi trobem el refugi Emili Triadú, que havia estat una antiga masoveria. Per a utilitzar-lo cal posar-se en contacte amb l'ajuntament.https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/19846/refugi/santa/magdalena/mont/sota/puigsacalm/ja/te/nou/foc/terra


En aquestes alçades, tens la sensació que les accions vils dutes a terme contra Catalunya i els catalans, no s'han produït mai.


Per intermediació de Santa Magdalena, fèiem arribar a l'Altíssim, la nostra sempiterna pregaria, Senyor; allibera el teu poble!!!


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.