dilluns, 11 de gener del 2016

CAN CASAS ‘PETIT’. EL BRUC. L’ANOIA

Llegia al Mapa de Patrimoni del Bruc que L'edifici de numero 6 del carrer Bruc del mig, va ser construït el 1913 segons projecte de l'arquitecte Ricard Giralt i Casadesús( Barcelona 1884 + 1970 ), autor de la casa que està al costat d'aquesta i separada per una androna. El promotor va ser Joan Elías i Creus, propietari d'una bòbila i de la casa del carrer del Bruc del mig, 9.

La descripció tècnica ens diu que va ser construïda per a habitatge d'estiueig. Està formada per planta baixa i pis amb un jardí lateral. A la façana destaquen els elements ornamentals com la barana del terrat, d'obra vista, el fris de rajola policroma que arrenca dels brancals del balcó i la seva barana de ferro. La porta d'entrada i les finestres es coronen amb mosaic de colors i la teulada és de teula envernissada de color blau. Ha estat restaurada i ampliada recentment, canviant-se l'emplaçament original de la porta d'entrada.


El nom actual prové de Joan Casas de Müller, segon fill de la família Casas, propietària de l'edifici al carrer Bruc del mig 55, el qual hi va anar a viure.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com