divendres, 1 de febrer del 2019

CAN TÀPIES. SANT ANTONI DE VILAMAJOR. EL VALLÈS ORIENTAL/MONTSENY JUSSÀ. CATALUNYA

Crisant Palau‎, publica unes fotografies en blanc i negre de CAN TÀPIES, situat a la banda de Vallserena prop de Llinars, al terme de Sant Antoni de Vilamajor, a la comarca del Vallès Oriental.



Llegia; la convivència de la finestra goticitzant al cos central, i de finestres allindades als laterals, que no semblen excessivament posteriors. Més el fet que els actuals habitants recorden, o saben, que abans s'apreciava una data, la qual tenia com a les dues primeres xifres 15..., fan versemblant que aquesta masia sigui dels segles XVI.

Patrimoni Gencat ens diu que és una construcció de bones dimensions, de planta basilical, amb el cos central més elevat, i els laterals desiguals. El que més destaca és una finestra doble conopial, de traceria simple, però elegant, molt motllurada, i amb baix relleus acompanyats d'inscripcions. La porta té 13 dovelles i un escut sobre la clau.

A Sant Antoni de Vilamajor, a Sant Pere, al Vallès Oriental, a Catalunya, hi ha molt a ‘viure’, espolseu-vos la mandra i sortiu de casa