diumenge, 3 de febrer del 2019

CAN NONELL. TIANA. EL MARESME. CATALUNYA

De Can Nonell ens diu Patrimoni Gencat; edifici civil amb planta rectangular, formada per uns baixos i dos pisos. Coberta per una teulada de dos vessants. Un cos de planta quadrada situat a la part esquerra de la façana, forma una terrassa a la seva part superior. El conjunt participa de les característiques generals de moltes de les construccions d'aquest eixample: presenta un jardí que envolta l'edifici i un ampli voladís de la teulada sostingut per mènsules de fusta. Sobre la façana destaca l'esgrafiat d'elements florals situats a la part superior.

El Josep Maria Toffoli Carbonell afegeix
; construida l'any 1915, Enric Redón Guitart va ser el seu primer propietari i els plànols estan signats per Ramon Maria Riudor Capella


La casa consta de planta baixa, dues plantes pis i un semisoterrani. La façana principal es caracteritza pel joc dels dos volums, creant un esglaonament tant en pla com en vertical. De la coberta, són destacables les teules esmaltades de color verd i l'ampli voladís sostingut per mènsules de fusta.

Poc temps després construïen Can Xipell, lo qual va ocasionar l'enuig del senyor Redón en no poder veure el mar des del menjador de casa seva.
Pels volts dels anys 1922 o 1923, el senyor Redón va vendre la casa al senyor Nonell.

Algú té una imatge, retrat , fotografia,.., de l’arquitecte Ramon Maria Riudor Capella?.


https://sites.google.com/site/barcelonamodernistaisingular/arquitectes---arquitectos/ramon-maria-riudor-i-capella

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixrcatalunya@gmail.com