dijous, 9 d’abril de 2020

LA PORXADA. CASTELLET I LA GORNAL. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

El Raul Pastó Ceballos em feia arribar un parell de fotografies del casal conegut com “ la Porxada” , al Camí de Can Cassanyes, al terme de Castellet i la Gornal, a la comarca del Penedès sobirà, del que n’havíem escrit alguna cosa :
http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2013/10/la-porxada-de-castellet-castellet-i-la.html

Patrimoni Gencat ens diu; el conjunt de "La Porxada" es troba situat a la dreta del camí de Can Cassanyes, a prop del nucli de Sant Marçal.
Es tracta de diversos cossos organitzats en successives etapes constructives a partir d'un nucli principal i protegits per una tanca que els envolta.


Els elements més remarcables d'aquest conjunt són la galeria d'arc de ferradura, situada a una de les façanes laterals de la construcció, i la torre de planta quadrada que s'eleva, aïllada, a la part posterior.


Encara que el nucli primitiu de la masia segurament té el seu origen en un moment de construcció anterior, els elements formals del conjunt general permeten situar aproximadament en les darreries del s. XIX l'època d'ampliació més important, ja que el plantejament estilístic respon a les concepcions eclecticistes que caracteritzen l'arquitectura d'aquell període.

Ens agradarà tenir noticia del promotor i de l’autor d’aquest edifici, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,.. , a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Si malgrat la gestió maldestra de les elits polítiques del REINO DE ESPAÑA superem la pandèmia , poseu Catalunya i tots els seus pobles, viles i ciutats a la vostra agenda per aquest 2020 i els anys que us calguin. Tenim – encara – un país de primera.

Cap comentari: