dijous, 16 de juliol del 2020

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER DEL MOLÍ DE BLANCAFORT. LA GARRIGA. VALLÈS ORIENTAL.

Tinc – quan sigui possible fer-la – feina a la Garriga, concretament retratar el molí hidràulic de Blancafort, que formava part de la xarxa d’aquest tipus de infraestructures que aprofitaven l’aigua del riu Congost.

L’any 2009 havia publicat “El misteri de la rústega capella de la Mare de Déu dels Misteris a la Garriga”

Misteri que m’aclaria amb un email el senyor Ramon Dachs, propietari del Molí de Blancafort de La Garriga. “ La capella de la mare de Déu dels quinze misteris correspon a la Mare de Déu del Roser”. Aquesta família té gran vinculació amb la Garriga :

http://www.alcaldesialcaldessesdelvallesoriental.net/ficha.php?id_alcalde=463

http://www.alcaldesialcaldessesdelvallesoriental.net/fotos.php?id_alcalde=463


Li demanava al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , imatges del interior de la capella, i rebia un email amb una imatge amb aquesta informació; Capella de la Marededéu del Roser, data fotografia 15-VIII-1985, Molí de Blancafort, la Garriga, Vallès Oriental.


Del moli ens diu Patrimoni Gencat ; conjunt d'edificacions al voltant de l'era. Hi ha quatre edificis: la torreta de defensa, coberta per una teulada piramidal, la masia, el molí i la casa nova. La casa vella consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues vessants. Està construïda amb pedra. El portal d'entrada és d'arc de mig punt adovellat. Damunt hi ha finestra conopial i les obertures dels costats són quadrades i amb marc de pedra. La casa nova consta de planta baixa i dos pisos, situada a la façana de ponent de la casa vella. Unit per un porxo i situat a llevant de l'edifici principal hi ha el molí. La capella de la Mare de Déu dels Misteris , beneïda l'any 1676 , està situada a migdia.

Fotografia del Cos d'Agents Rurals.

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE que els ctalans sortim de casa i visitem , la Garriga, el Vallès Oriental,...., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho però, amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !