dijous, 2 de març del 2023

IN MEMORIAM. INSTITUT PROVINCIAL DE BARCELONA AL PALAU RAMON DE MONTANER I VILA. BARCELONA

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Llegia a:

https://www.jaumebalmes.net/historia/


La institució ha ocupat diferents seus: la primera a les golfes de l’edifici que ocupava la Universitat a l’antic convent del Carme situat enfront de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau.


El 1872 es traslladà a l’edifici històric de la plaça Universitat i va ocupar les dependències de l’actual pavelló “Josep Carner”. Arran de l’abrupta expulsió l’any 36 del recinte universitari, l’Institut es va repartir entre diversos edificis de l’Eixample i un d’ells va ser l’edifici de l’actual Subdelegació del Govern, al carrer de Mallorca.

 



Finalment, l’Institut va inaugurar la primera seu pròpia, el 18 de novembre de l’any 1942 al carrer de Pau Claris cantonada Consell de Cent i és l’actual ubicació.


Ens cal l’ajuda de tothom per recuperar el màxim nombre possible d’edificis escolars de Catalunya, anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista.  Esperem les vostres aportacions a l’email castellardiari@gmail.com