diumenge, 31 de maig del 2009

TROBADA COUNTRY A SANT PERE DE TERRASSA.

La Neus Lloveras Arranz, en deixava aquest missatge al facebook; avui...marató de 60 balls a Terrassa. A la Plaça del Triomf a les 17.00!!!!

Anàvem des de Castellar del Vallès : La Vicki, la Rosa i la Maria Jesús com a balladores, i l’Antonio com a cronista; em dirien en aquesta ocasió; ah, vostè és el representant a la terra del countrycat, oi ? . Potser això de “representant a la terra” té relació amb el meu costum d’il·lustrar amb imatges simbòliques – sovint religioses - les nostres sortides ?.

Avui justament farem servir una imatge del Josep Salvany i Blanch, de l'any 1.912 del conjun t monumental de les esglésies de Sant Pere.


Quan al lloc concret de la trobada, trobem la següent informació : Després de l’annexió del poble de Sant Pere a Terrassa, l'any 1904, el barri va veure la seva expansió cap al nord, al llarg de la carretera de Matadepera i del carrer de la Llibertat. El proveïment de queviures es feia en un quiosc situat a la placeta de la Creu de Sant Pere que aviat es va veure insuficient. El 1928 s’inaugurava el nou edifici en terres de can Pous, a l’extrem de ponent del novell carrer Ample. El quiosc va ser enderrocat i el centre econòmic de la vila es va traslladar del nucli antic del carrer Major de Sant Pere, a redós del nou mercat.

Arribàvem puntualment a Terrassa on se’ns afegiria la Núria, i sota un sol de justícia; les 17,00 és hora “torera” començava la ballada.


La intensa activitat dels grups de country, feia que veiéssim gent únicament – llevat d’error del tot involuntari de :

Barcelona
Castellar del Vallès
Castellgalí
Navarcles
Rubí
Sabadell
Sant Quirze del Vallès
Sentmenat
Taradell
Terrassa
Vilanova i la Geltrú

El nombre de balladors va ser força elevat, comptàvem més de dues-centes persones, i quan al públic espectador, una quantitat semblant.



La Neus fa una excel·lent tasca , tant des de la locució del acte, con en l’animació des de la tribuna.



El cel s’anava ennuvolant i poc desprès de les 19,00 començava a ploure tímidament; sota la pluja continuarà la ballada fins passades les 20,00; finalment la Neus sobre les notes del Foolish Heart, agrairà la presencia de tothom, donarà la ballada per acabada, i s’acomiadarà fins la propera.




Mentre preparo la crònica per http://countrycat.blogspot.com/, i http://www.coneixercatalunya.blogspot.com/, en venen a la memòria els sons harmoniosos de la campana del Mercat del Triomf, marcant les hores d’aquesta ballada de Sant Pere de Terrassa.


Gràcies a la Neus Lloveras Arranz, i a la resta de persones que ens han permès gaudir – tot i la pluja – d’una deliciosa tarda de country.

© Antonio Mora Vergés