dimecres, 6 d’octubre del 2010

ERMITA DELS SANT REIS. CASTELLBISBAL. CRÒNICA D’URGÈNCIA.

Aturava el vehicle davant la finca ‘La Plazuela’ , a les envistes quasi del Pont del diable de Martorell; a l’indret pasturen avui pacíficament els exemplars magnífics de la Yeguada Guirado.

Em portava fins aquí bàsicament la meva curiositat, estimulada per uns goigs editats l’any 1.957, on situen l’ermita dels Sant Reis, a la finca del Dr. Colet, al terme de Castellbisbal.

No he trobat cap imatge de Dr. Melcior Colet i Torrabadella (Barcelona, 1898 - 1984), metge català, especialista en ginecologia.

L’any 1940 va instal•lar la seva clínica a la Casa Pere Company, edifici modernista construït el 1911 per Josep Puig i Cadafalch.

La ermita i la resta d’edificis foren construïts entre els anys 1.955 i 1.957.





El 1974, quan va morir la seva esposa de càncer, va crear la Fundació Colet, dedicada a la investigació oncològica

El 1982 va regalar l'edifici a la Direcció General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, perquè la transformés en un museu, i des del 1986 és seu del Museu de l'Esport i Centre d'Estudis Doctor Melcior Colet. El 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

L’actual propietari Roberto Guirado Martínez, mantenint els edificis i l’ermita, s’ha dedicat a la cria de cavalls de raça espanyola en les terres de la finca.

Atenen a la meva petició, em permetien recollir imatges de l’ermita dels Sants Reis.





Amb lletra i música del mateix  Melcior Colet i Torrabadella

Deixo constància de l’extrema amabilitat del personal de la finca, particularment de l’Antonio i el Paco.

Demanava informació a la fundació Dr. Colet ; info@fcolet.com

M’agradaria també obtenir alguna imatge d’aquest destacat filantrop.


https://www.galeriametges.cat/galeria-fitxa.php?icod=LJI

Que  Melcior, Gaspar , Baltsar   í  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»