Havia demanat un plànol a l’Ajuntament, i tota la informació que em poguessin donar del patrimoni Històric i/o Artístic, obtenia un petit llibre ‘ Guia Municipal, Plànol turístic, Serveis, llistat telefònic ‘, i res en concret més enllà de fer un tomb pel poble, pel que fa al Patrimoni; no tenen un Catàleg, ni un accés al POUM des de la Xarxa, i posava el consell en pràctica; en el recorregut pel carrer de Joaquim Sostres, em trobava un Can Sostres del que agrairé rebre’n informació a l’email coneixerxcatalunya@gmail.com
Quan superava el Parc – dit també de Can Sostres- , trobava a l’esquerra una casa amb trets clarament modernistes, i just enfront, una de les masies més antigues del poble, de la que no hi ha curiosament cap ‘dada cronològica’. Aquesta informació és clarament contradictòria ‘una de les masies més antigues del poble’, anterior per tant a alguna de les que si que hi deuen haver ‘dades cronològiques’, o no ?.
Agrairé del Magnífic Ajuntament, alguna informació al respecte.
El nom Soler és clarament descriptiu, l’edifici s’aixeca en el límit d’una petita elevació del terreny, això fa que rebi la llum solar des del mati fins a la posta, amb absoluta independència dels vaivens politics, ja manin els ‘amics’ , ja els ‘enemics’ de Catalunya. Val a dir que no és senzill, distingir qui son uns i/o els altres en aquests moments
La descripció ens diu : És una construcció de planta basilical, amb el cos central més alt i que es destaca harmoniosament dels altres [ això fa que rebin la denominació ‘ basilical’].
Coberta a dues vessants i graner central sobresortint de la coberta.
Rellotge de sol a la façana, amb la llegenda ‘ Déu ens dongui una bona hora ‘ ; enviaré la imatge a l’Associació Catalana de Gnomònica.
Un gran pati s'obre al davant de la construcció.
Fou restaurada als anys 80 del segle XX.
Insistim a l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, perquè amb una periodicitat setmanal, catalogui algun dels ‘tresors patrimonials’ que encara es conserven.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada