Ricard FG en retratava l’interior que té un aire marcadament modernista, apreciació que em confirmava la fitxa tècnica que ens diu ; de la primera construcció del cementiri, endegada el 1846, no en resta cap element. Avui el cementiri es caracteritza per la reforma modernista, que respectaria l'emplaçament de l'edifici d'administració i la capella, la qual continua tancant l'eix marcat per la porta d'accés. El mur de tancament, l'edifici de l'administració i la capella van ser construïts de nou, emprant els mateixos materials -combinació de pedra i maçoneria- i la mateixa decoració d'elements ceràmics, si bé amb una gamma de colors i formes plenament modernistes. Del conjunt interior destaca la capella -reconstruïda el 1918-, de planta de creu grega, estilísticament historicista amb solucions neogòtiques i interessants vidrieres emplomades.
Del recinte sagrat, artísticament s'ha de fer esment d'una Pietat, relleu en bronze obra de Josep Viladomat i Massanas ( Manlleu , Barcelona , 1899 - Escaldes , Andorra , 1989 )
Rebia una fotografia datada el 20-IV-1984, d’aquesta Capella del Sant Crist, situada a l’Avinguda Joan XXIII, des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )
Històricament, l'enterrament més important és la tomba-panteó dels Repatriats d'Ultramar, que es troba al Departament Tercer.
Ens agradarà saber el mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquesta ‘reforma modernista’ a l’email coneixercatalunya@gmial.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada