dissabte, 1 d’agost del 2015

ESGLÉSIA DEL CEMENTIRI DE SANT PAU DE SEGÚRIES. EL RIPOLLÈS. GIRONA. CATALUNYA

Retratava el conjunt d’edificis que composen avui Sant Pau de Segúries , l'antiga rectoria, reconvertida en casa de colònies, amb diversos annexos al seu voltant, i l’edifici de l’antiga església del que ens diu la descripció que és de planta rectangular amb tres naus, una central gran i dues laterals més petites que s’obren a la central mitjançant arcades. La nau central és coberta amb volta de canó. Pels falsos nervis d’arcs i les falses claus de volta, hom pensa que es tracta d’una falsa volta feta amb maons, i que la coberta real sigui amb cabirons de fusta coberts amb teula àrab.



La separació entre les arcades de les naus laterals (quasi capelles) està formada per pilastres rematades amb una senzilla motllura, i des de cada pilastra surten els arcs de la volta. A la part de l’atri hi ha un cor tot construït en fusta. L’orientació de l’església és la de l’originària romànica, amb la porta d’accés cara al sud. El campanar, que s’aixeca sobre la porta, és molt pesat i massís.

De la primera església de Sant Pau, en tenim noticies en el segle X; en el segle XII se’n construeix una altra, la durada de la qual arriba fins el 1688, en què és enderrocada per a construir-hi l’actual, que es beneeix l’any 1693.

L’església exerceix de facto, com capella del cementiri de Sant Pau de Segúries.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com