dissabte, 17 d’octubre del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT FELIU. LLAGOSTERA. EL GIRONÈS.

Retratava la façana de l’església parroquial de Llagostera, advocada a Sant Feliu, llegia que l’edifici de planta rectangular d'una sola nau i absis poligonal, amb volta d'arcuacions gòtiques és del segle XV, i fou reforçada exteriorment amb contraforts.


La descripció ens diu; parets portants de pedra morterada i façana principal amb pedra de Girona concertada. És interessant la portalada d'estil barroc català amb columnes i frontó trencat per volutes. La fornícula central sobre la porta és coberta amb volta de petxina i tenia una imatge de Sant Feliu, desapareguda en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el Govern LEGÍTIM de la II República. Hi ha també una rosassa circular.

Sobresurt del conjunt el campanar poligonal, rematat amb una balustrada, i amb una alçada de 50 metres , que és la fita més important del poble, i sota el qual retratava al Josep Olivé Escarré.


Intentava obtenir imatges del interior amb la màquina petita, i el resultat era una imatge força dolenta que us estalvio; Karsten Ratzke en té una de publicada d’excel•lent qualitat.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Fotografia antiga enviada per Joan Dalmau Juscafresa