divendres, 16 d’octubre del 2015

LA CAPELLA DE SANTA MARIA D'AIGUAMOIX DE CAN CORTÈS. ALELLA. EL MARESME

Trobava una referència a la capella de Can Cortès, al terme d’Alella, a la comarca del Maresme.

L'any 1963 fou consagrada i beneïda aquesta petita capella per Dom Cassià Maria Just i Riba (Joan Just i Riba, Barcelona, 22 d'agost de 1926 - Montserrat, 12 de març de 2008 ) , Abat de Montserrat.

Fou feta construir per Ricard Baciana, sense cap dada de l’arquitecte.

Quan a la descripció ens diu ; petita capella d'una sola nau, coberta per una teulada de dues vessants, amb una capelleta lateral a cada i un absis semicircular que allotja l'altar interiorment. La façana es prolonga en la seva part superior en una espadanya que conté dues campanes. Tant la portalada com les petites de l'edifici hi ha un petit nàrtex suportat per columnetes d'estil toscà. Tota la construcció està realitzada amb carreus de pedra.

No tinc clar que sigui la mateixa que retratava des de la distància.


Quan a l’advocació atès que va ser consagrada pel Reverendíssim Pare Abat del Monestir de Santa Maria de Montserrat, intuïm que està dedicada a aquesta advocació.

Ens agradarà rebre més dades a l’email coneixercatalunya@gmail

Rebia del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) , un e.mail en el que respecte d’aquesta capella em diuen : és la Capella de Santa Maria d’Aiguamoix