El temple de Sant Pol de la Bisbal, actualment dedicat a Sant Jaume, és un edifici romànic probablement bastit durant la segona meitat del segle XI i documentat des del 1279. Durant els segles XVIII-XIX - amb els diners d’Amèrica - l'església fou objecte d'importants reformes, que van alterar la seva estructura original.
La descripció de patrimoni Gencat ens diu que en el seu origen era un edifici de tres naus amb tres absis semicirculars. Actualment només se'n conserven dues naus i dos absis, i encara amb moltes modificacions. La part més remarcable de l'edifici és la portalada, situada a ponent; té un arc de mig punt sobre impostes que, al seu torn, formen el cimaci dels dos capitells laterals sostinguts per columnes i dels qual arrenca un altre arc rebaixat situat a un nivell inferior de l'anterior. Les columnes són més curtes que la porta, i els capitells presenten decoració escultòrica.
No trobava cap dada de l’autor dels esgrafiats, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com
M’explicaven que no hi havia escola en aquest nucli, i que la quitxalla ja abans de la dictadura franquista s’havia de desplaçar fins a la Bisbal d’Empordà.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada