dimecres, 17 de maig del 2017

IN MEMORIAM DEL CAU BRUNET. SANT FOST DE CAMPSENTELLES. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

El Josep Toffoli Carbonell publica una imatge del Museu Cau Brunet


Al costat de la carretera de la Conreria i just en el punt on acaba el terme de Sant Fost de Campsentelles, hi ha un edifici molt curiós i emblemàtic que des de fa molts anys acull un conegut restaurant: el Cau.

Aquesta torre o edificació va ser construïda i inaugurada l’any 1916 i el seu promotor va ser el pintor i col•leccionista d'obres d'art i antiguitats catalanes, Llorenç Brunet Forroll[ (Badalona, 14 de setembre de 1873 - Barcelona, 12 d'octubre de 1939 ). que, inspirat en certa manera en El Cau Ferrat de Sitges, va crear-ne una versió molt més modesta: el Cau Brunet.

Desprès del conflicte bèl•lic que s’iniciava amb la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, el Cau es convertiria en un restaurant que encara avui funciona.

Que se’n va fer de les col•leccions d’obres d’arts i antiguitats del Llorenç Brunet Forroll[ (Badalona, 14 de setembre de 1873 - Barcelona, 12 d'octubre de 1939 )?.

Quan a l’autor sabem que va ser l’arquitecte Antoni Millás i Figuerola (L'Hospitalet de Llobregat, 1862 - Barcelona, 1939)



Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

 


El Valentí Pons Toujoue, autor del blog MODERNISME em feia arribar una fotografia recent.