dilluns, 14 de juny del 2021

HOTEL SANT BERNAT. MONTSENY. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

Esperava les fotografies del Pere Albert  Carreño, per il·lustrar la crònica de l’Hotel Sant Bernat al terme de Montseny, que pertany a la comarca administrativa del Vallès Oriental.







Patrimoni Gencat explica que  l’ edifici fou construït l'any 1952 per l'arquitecte Josep Mª Ros i Vila (Barcelona, 2 de novembre de 1899 - 22 d'agost de 1993), per encàrrec de Delmir de Caralt i Puig (Barcelona, 19 de juny de 1901 - Barcelona, 28 de novembre de 1990


El descriu com ;  edifici gran compost per dos cossos que fan la forma de L.


El cos principal però , té planta baixa i dos pisos amb un cos central amb una teulada a dues vessants, aquesta està inclinada en un sentit i l'altra cap a un altre.


Té dues façanes iguals, una davant i l'altre al darrera. La planta baixa té les obertures amb forma d'arc i les altres són quadrades, hi ha un joc d'espais.


A la pàgina de l’hotel diuen ;   situat a 850 metres  d’altitud, al cor del Parc Natural del Montseny Reserva de la Biosfera , en un indret,  que sense cap mena de dubte – d’això  en podem donar fe – esdevé un lloc ideal per desconnectar i deixar-se emportar per la tranquil·litat natural de l’entorn.


Les instal·lacions inclouen 32 habitacions decorades en el més pur estil rústic tradicional, piscina exterior de temporada, vàries àrees verdes i racons plens d’encant per moments de relax.


Dins del jardí,   només a unes passes,  hi trobem la Capella de Sant Bernat de Menthon,  d'estil neoromànic, construïda pel mateix arquitecte , Josep Mª Ros i Vila (Barcelona, 2 de novembre de 1899 - 22 d'agost de 1993

https://hotelsantbernat.com/?lang=ca





Ens arribàvem a veure als “ 7 magnífics “ ,  caminada que qualificaria l'inefable Joan Moliner Manau, el nostre  “ barrufet rondinaire”, com de “coixos i prenyades”, ideal per fer-la amb quitxalla, i/o amb persones poc acostumades a caminar.




No conèixer l’Hotel de Sant Bernat és un quasi un pecat, com semblava voler explicar-nos un magnífic exemplar de gos Sant Bernat, al que li espera  - com a tots nosatres - un estiu molt calorós.  




Recordeu aquest enllaç:

https://hotelsantbernat.com/?lang=ca