diumenge, 29 de gener del 2023

IN MEMORIAM. MAGATZEM MIQUEL BOIX. TERRASSA

 

El Juan Navazo Montero havia d’anar  a Terrassa per qüestions particulars, conduint per la ciutat  reparava en l’edifici de  número 6 de  la Plaça  Mossèn Jacint Verdaguer Santaló (Folgueroles, 17 de maig de 1845 - Vallvidrera, 10 de juny de 1902).

Quan ens retrobàvem em deia si el tenia publicat, Terrassa té un vastíssim patrimoni, i llevat d’error, crec que no he tingut ocasió de retratar la façana d’aquest edifici entre mitgeres amb tipologia de casal, del que ens diu Patrimoni Gencat que  consta de planta baixa i pis, amb una única obertura a cada nivell.

A la planta baixa, molt elevada, hi ha una gran portalada de pedra en arc equilibrat parabòlic, de perfil arrodonit, amb mainell i travesser també de pedra. A la planta pis, la llosana i el portal del balcó segueixen les mateixes línies arrodonides i suaus, amb una senzilla barana de ferro. L'acabament superior consta d'una discreta cornisa. Els paraments són arrebossats, amb sòcol de pedra a la planta baixa




Fotografia. Enric Fontvila Batalla.


Avui aixoplugat el magatzem tèxtil de Miquel Boix- del que ens agradarà saber el cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs a l‘email castellardiari@gmail.com -   i va  ser bastit l'any 1905, per  l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada (Sant Vicenç de Fals, Bages, 25 de febrer de 1868 – Terrassa, 25 d'abril de 1931) en el seu període modernista.


L’omissió del cognom matern – imposada pels canons masclistes de la dictadura – ha fet dissortadament fortuna, i és que l’estultícia s’encomana més que la grip i/o la Covid. 19, oi?