dimecres, 30 d’agost del 2023

IN MEMORIAM DE L’ERMITA DE LA MAREDEDEU DEL REMEI DE BAIX. RIPOLL. EL RIPOLLÈS

 

Havíem publicat l’ermita del Remei de Dalt,  dels BRUCHS o del Prat, i ara tocava fer-ho amb la seva homònima de Baix, quines ruïnes es troben situades a tocar de la carretera que va de les Masies de Voltregà a Ripoll.

Patrimoni Gencat ens diu que  era un edifici  dels segles, XVII – XVIII,  de planta rectangular, del qual es conserven dempeus tres de les quatre parets, amb una alçaria aproximada de tres metres.

A la façana principal es pot veure la porta d'entrada amb la llinda i els brancals fets amb grans carreus de pedra i un arc de descarrega a sobre; a la part superior hi ha una rosassa. No es conserva la teulada però era a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal.

L'aparell és de pedres irregulars sense desbastar

L’havia retratat la Marta Fàbregas Espadaler l’any 2007.




https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/38406

Que la Marededéu del Remei  , elevi a l’Altíssim la pregaria dels aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos,  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.