divendres, 4 d’agost del 2023

CASA AGUSTÍ COROMINAS DUCH. GIRONA

 Llegia de la  Casa Agustí Corominas Duch que va ser President de la Cambra de Comerç de Girona de l’any 1950 a l’any 1958, ens agradarà tenir noticia del lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com 

De la casa  a  la Plaça. Marquès de Camps, 2; i  carrer Sèquia, 19 , en diu Patrimoni Gencat ; casa entre mitgeres, reformada i ampliada a principis del segle XX, setons projecte de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - Girona, 13 de juliol de 1935) amb façana a dos carrers gairebé paral·lels, amb diferents tractaments. 



La façana principal, amb planta baixa, tres pisos i golfes, presenta una tribuna poligonal on s'obre un finestral amb mainells que remarquen les arestes, i llindes decorades amb requadres de vitralls de colors blaus, grocs, verds i negres, que alhora emmarquen uns altres vitralls amb representacions figuratives. A cada banda, uns plafons perforats amb òculs ovals perfilats per esgrafiats neorococó, que també apareixen en frisos d'impostes i als frontis de les pilastres. A la cornisa, el típic frontó ha estat substituït per una pèrgola de fusta sobre columnes.


La façana posterior, de nova construcció, és un cos d'una planta acabat en unes arcades que fan d'ampit del terrat, amb impostes revestides de rajoles de cartabó verdes i grogues.

https://rafaelmaso.girona.cat/cat/maso_obres_fitxa.php?id=34

Malgrat l'ocupació d'ençà de 1714, i l'absoluta manca de recolzament  al Patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, Déu n'hi do  del que es conserva encarà, oi?.   Em  d'insistir  però , tant al REINO, com a la Generalitat de Barcelona, com,..., deia bé l'Ermessenda de Valrà, " qui reclama el seu, a ningú agreuja "