dimecres, 7 d’agost del 2024

CAPELLA DE SANT FRANCESC D’ASSÍS I SANT ANTONI DE PÀDUA DE SORRIBES . GÓSOL. EL BERGUEDÀ. LLEIDA.

 

la Rosa Serra Rotés (Puig-reig, 1958) retratava l’any 1982. Capella de Sant Francesc d’Assis i Sant Antoni de Pàdua de Sorribes. Gósol. El Berguedà. Lleida

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/61380

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/64086

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/60289

El topònim és descriptiu, indret situat davall d’unes ribes o ribassos.

Sant Francesc és una capella d'una sola nau de reduïdes dimensions amb el presbiteri quadrat i coberta amb una senzilla volta de creueria.



La porta s'obre al mur de migdia i és un senzill exemplar d'arc de mig punt que ha perdut les dovelles centrals, substituïdes per maons a plec de llibre. Aquesta façana és coronada per un petit campanar d'espadanya.



L'interior és totalment enguixat.


https://algunsgoigs.blogspot.com/2023/08/goigs-sant-francesc-dassis-sorribes.html

https://indretsescbergueda.blogspot.com/2014/07/sant-francesc-de-sorribes-gosol-bergueda.html

https://gosol.ddl.net/patrimoni/patrimoni-cultural/sant-francesc-de-sorribes

https://campaners.com/php/campanar.php?numer=9110

Que  Sant Francesc d'Assis  i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria  dels gosolans , baganesos  , aranesos,  pallaresos,  quartencs ,   font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos, , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.