Els amics de Catalunya Abandonada publiquen un imatge de l’ermita de Foix que es troba a l’antic camí de Torrelles al Santuari de Santa Maria de Foix.
Sembla que l'ordre de construcció de la capella data del 1707, any que figura a la llinda de la porta d'accés, quan el coronel de la guàrdia de corpus, Ramon de Peguera, al servei de l'arxiduc Carles d'Àustria, la va fer bastir al lloc on segons la llegenda s'aparegué la Mare de Déu en una cova. Aquesta cavitat és oberta en el roquer que serveix de base a l'edifici.
Ens els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC DE LA II Republicà a la que TOTS HAVIEN JURAT LLEIALTAT, fou incendiada .
Patrimoni Gencat ens diu que l’ermita de Foix és una petita capella d'una sola nau, situada al peu del tossal de Foix, enmig d'un bosc.
Té coberta de volta de canó i capçalera quadrada.
La façana presenta una porta d'accés de tipologia neoclàssica, amb obertura rectangular flanquejada per pilastres i damunt la qual hi ha un frontó trencat i escut.
A la part superior de la capella ha estat afegida una construcció, posteriorment en ruïnes. L'obra major és de carreus irregulars.
Fotografia del interior . 2006. Imma Mestres, Àlex Asensio i Josep Font
Consta com ‘en dessús’, l’edifici certament no viu els seus millors moments, i el que devia ser la casa de l’ermità presenta un estat de total ruïna, malgrat això, hi ha persones que continuen apropant-se a pregar en aquest indret on segons la llegenda s'aparegué la Mare de Déu en una cova.
Els catòlics – ja quasi no en quedem – creiem que Déu està a tot arreu.
També, també, malgrat el que diguin els Partits de l’Eix del Mal, respectem allò que es recull a la CARTA ALS ROMANS, 12, 19; No us prengueu la justícia per la vostra mà, estimats, millor que deixeu que el càstig vingui al seu temps, perquè tal com diu l'Escriptura: "Meva és la venjança, jo donaré la paga merescuda, diu el Senyor."
En ocasions però, davant dels constants abusos que pateix el nostre poble, ens fem preguntes com feia el Benet XVI en la seva visita a Auschwitz.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada