dissabte, 12 d’octubre del 2019

TENIU IMATGES DEL INTERIOR DE LA CAPELLA DE SANTA FE DE LA MASIA DE CAN VILA AL TERME D’ARTÉS?. BAGES

Aprofitava que havia de pujar fins a Manresa a recollir un encàrrec de pa al Forn Jorba, per fer un tomb per aquesta estimadíssima comarca del Bages.

Retratava al Juan Navazo Montero, davant la façana de la capella de Santa Fe, annexa a la masia de Can Vila del terme d’Artés, a la comarca del Bages, de la que ens diu Patrimoni Gencat ; capella adossada al mas de Can Vila o Vila d'en Solé, advocada a santa Fe.


La façana està formada per un portal d'arc ogival, una rosassa, i la part superior acabada en forma triangular i dos pinacles; tot el conjunt és adornat amb elements neogòtics.


L'única paret lateral que no queda integrada en l'estructura del mas no té cap obertura i és on es troba el campanar.

Del l'interior – al que no podiea accedir, i el que no hihan imatges- ens explica que és una nau de planta rectangular, a la que també s'hi accedeix des de la casa.

La nau té tres arcs ogivals formats per columnetes molt fines, capitells corintis i una petita cornisa a l'alçada dels capitells. Acaba amb un absis la part superior del qual és pintada de blau amb estrelletes daurades i conté 5 vidrieres molt malmeses amb figures de sants.

A la part posterior de la nau hi ha un cor amb la barana decorada amb figuracions flamígeres i una petita rosassa.

Ens agradarà rebre imatges del interior d’aquesta capella a l’email coneixercatalunya@gmail.com