dijous, 31 d’octubre del 2019

UN INDRET MÀGIC. LA MANYOSA. GRANERA. EL MOIANÈS.

Anàvem fins a la Manyosa, al terme de Granera, a la comarca del Moianès, el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés, havíem concertat un visita, volíem retratar l’espai de la que havia estat capella, advocada a Sant Humbert .


S'hi accedeix preferentment pel camí que arrenca de la carretera BV-1245 en el punt quilomètric 6,150, a ponent del Pont del Marcet.


Modernament s'ha obert un altre camí que des de la Manyosa mena directament a Granera, passant pel repetidor de telecomunicacions del Castellar.


L’havíem visitat l’estiu de l’any 2007, escrivia aleshores; veiem que s’estan fent obres a la petita ermita ; prenem imatges de les galeries que s’obren al pis alt, i encara de lluny, tot i evitant – fins on sigui possible – l’antena de transmissions fem una darrera fotografía de la casa.


Tenim tota la impressió de trobar-nos davant d’una més de les masies que lluny de dedicar-se a l’agricultura, han esdevingut residència, segona o successives, de persones amb força recursos econòmics. Millor en qualsevol cas, que deixar caure aquests vestigis meravellosos del nostre passat comú.


Ens delectàvem amb les magnifiques instal·lacions de que avui disposa la finca : https://www.lamanyosa.com/









Quan retratava l’espai que havia estat la capella advocada a Sant Humbert, no identificava la decoració mural al fresc de l’absis de la Capella de la Manyosa a Granera, duta a terme l’any 1982, per Carles Arola i Vera ( Barcelona, 1961) .






L’actual propietari es decidia per retornar a la pedra el seu valor ornamental.


Poseu a la vostra agenda visitar i/o fer una estada a la Manyosa, al terme de Granera, a la comarca del Moianès.