diumenge, 7 de gener del 2024

ERMITA DE LA MAREDEDÉU DE LES GARRIGUES. EL SOLERÀS. LLEIDA

 

El Jose Maria Ibern Manresa, publica fotografies de l’ 'ermita de la Mare de Déu de les Garrigues, a la comarca lleidatana de les Garrigues, gairebé a la mateixa distància dels pobles de l'Albagés, el Cogul, Granyena de les Garrigues, els Torms i El Soleràs, concretament a la Partida dels Rasos, dins del terme municipal d'aquesta darrera població.

És una petita construcció moderna (de l'any 2008) tota ella de pedra natural, encarregada per Jaume Casañé i Bellet ( 1941 + 6 de gener 2020 )  per honorar aquesta nova advocació que aquell mateix any fou creada per poder ser la verge comuna de tots els garriguencs.







https://www.segre.com/ca/esqueles/210107/jaume-casane-bellet_105518.html

Fou consagrada el 8 de setembre de 2008 pel Vicari General del Bisbat de Lleida , Ramon Prat i Pons   , en un acte al qual varen ser convidats tots els mossens i feligresos dels 28 pobles de les Garrigues. Es va celebrar l'Eucaristia a l'aire lliure, al costat mateix de la petita ermita, ja que hi assistiren més de 300 persones. La cerimònia va estar acompanyada pels cant de l'Orfeó Veus del Camp del Soleràs que varen interpretar per primera vegada els Goigs a la Mare de Déu de les Garrigues amb versos del mestre Joan Benet i Petit (Barbens 1890 – Barcelona 1968), i música del compositor Lluís Climent Oliveras .

https://algunsgoigs.blogspot.com/2015/10/goigs-la-mare-de-deu-de-les-garrigues.html

Cada any, des d'aleshores, el segon dissabte de juny, se celebra l'Aplec de l'ermita de la Mare de Déu de les Garrigues.

  Que la Marededéu   i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»