dimecres, 24 de desembre del 2014

ESGLÉSIA DE SANT JAUME DE MASRIUDOMS. VANDELLÒS. TARRAGONA

Ens arribàvem fins a Masriudoms el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Móra Vergés, volia retratar l’església senzilla de paredat i arrebossada d'una sola nau amb volta de canó. El campanar és una antiga torre de defensa amb matacà, reaprofitada, amb la sagristia a sota.


Em deien la casa que custodia la clau, i em sobtava la negativa quan els la demanava per retratar l’interior del temple. Ho demanava a l’Arxiu Gavin, sortosament el Josep Maria Gavin Barceló, va tenir millor fortuna que nosaltres, i rebia una fotografia des de l’Arxiu Gavin, datada el 31-X-1977, de l’interior d’aquesta E.P. de Sant Jaume de Masriudoms (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), al Baix Camp.


És una bona ocasió per fer-vos arribar els millors desitjos, per aquests dies festius, i pel proper 2015, en el que moltes persones esperem trobar la sortida d’aquest atzucac d’estultícia i corrupció , al que ens han portat les forces politiques del REINO DE ESPAÑA.

La descripció tècnica ens explica que l’església fou bastida cap el 1820, aprofitant com a campanar una antiga torre que data probablement del segle XVI. Sufragània de la parròquia de Sant Andreu de Vandellós, en èpoques anteriors depengué de la de Sant Jaume de Tivissa.

La torre fortificava el camí a Vandellós a l'època de les incursions dels pirates sarraïns a la costa.

El camí fou construït per la ciutat de Barcelona per a comunicar la llotja de Miramar (actual terme de Mont-Roig) amb Tivissa i Móra, pel transport del blat d'Aragó.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.